Scriitoarea reușește să creeze în acest roman de debut, o poveste captivantă, abordând tema maternității, din perspectiva unui grup de mămici, punând accent pe sentimentele și provocările ce vin la pachet odată cu experiența maternă.
Grupul Mamelor din Mai, așa cum este acesta denumit, fiindcă mămicile au născut în luna menționată, a luat naștere la inițiativa unor mame din Brooklyn, care s-au înscris pe un website renumit și au început să se cunoască, ulterior, corespondând prin e-mail. Femeile din acest grup sunt cât se poate de diferite iar printre ele se numără și un bărbat casnic, pe nume Token, despre care lumea vorbește că ar fi gay.
Personajele cu rolul principal în desfășurarea acțiunii, sunt trei mame:
Francie, este femeia cea mai încântată de ideea maternității, dornică mereu să fie pe placul celorlalți, care a pierdut mai multe sarcini, rămânând însărcinată după mai multe încercări de fertilizare în vitro.
Colette - fata drăguță, cu părul castaniu- roșcat și prietenoasă, pe care o îndrăgește toată lumea- femeia perfectă care, aparent, îmbină cu succes cariera și viața personală.
Și Nell, tipa dezinvoltă, foarte pricepută la tehnologie, care se întoarce mai repede la serviciu din concediu de maternitate.
Toate Mamele din Mai se străduiesc din răsputeri să dea impresia ca e teribil de ușor, dar nu te lăsa păcalită... Ușor nu e pentru niciuna dintre ele.
Atunci când mămicile se întâlnesc pentru a petrece o seară în oraș, fără bebeluși, copilul lui Winnie- frumoasa și celebra actriță dintr-un serial tv de succes- este răpit chiar de sub nasul bonei. Cine este vinovat pentru această fapta teribilă? Celelalte trei mămici își vor uni forțele și vor decide să facă tot ce le stă în putință pentru a-l găsi pe bebelușul dispărut.
Nu renunțăm decât atunci când nu vom mai avea încotro... decât atunci când vom fi sigure că am facut tot ce ne-a stat în puteri, să-l aducem înapoi, acolo unde îi este locul: în siguranță, lângă mama lui.
După acest eveniment tragic, fetele din gașca mamelor realizează cât de puțin se cunosc, de fapt, una pe cealaltă. Tot ce știu, de exemplu, despre Winnie, este că e o mamă care își crește singură copilul și că este predispusa la depresie. Habar n-aveau că a fost o celebritate, de faptul că fusese harțuita sexual sau de moartea mamei sale într-un accident bizar. Toate astea le-au aflat pe urmă, de la televizor.
Fiind la rândul meu mamă, cartea a avut un impact și mai mare asupra mea, m-am identificat de multe ori cu personajele, cu temerile, emoțiile și sentimentele care se regăsesc, la un moment dat, în sufletul fiecărei mame.
Cartea a apărut în 2018, la editura Litera, în colecția Buzz Books. Număr pagini: 375.