vineri, 30 iulie 2021

„ Soția diplomatului”- Pam Jenoff

 



Titlu: Soția diplomatului 

Autor: Pam Jenoff

Editura: Litera 

Colecția: Blue Moon

Data apariției: iulie 2021

Număr pagini: 378

Rating Goodreads: 3,94

      Jenoff explorează, cu sensibilitate și compasiune, situația dramatică lăsată de al Doilea Război Mondial și scoate la lumină această perioadă a istoriei Europei.   

( Library Journal)

      Soția diplomatului este continuarea cărții Iubita comandantului scrisă de Pam Jenoff, fiind a treia carte din serie.

      Personajul principal din acest roman, este, de această dată, un personaj secundar din cel de-al doilea volum și anume Marta Nederman.

      După ce și-a pierdut părinții și prietenii alături de care lucra în rezistență, în timpul războiului, Marta ajunge, grav bolnavă, prizonieră într-un lagăr nazist. Numărându-se printre supraviețuitori, la sfârșitul războiului, Marta se trezește într-o tabără pentru refugiați a Aliaților, unde îl reîntâlnește pe Paul, soldatul american care o salvase din închisoarea nazistă.

      Dar un eveniment nefericit are loc iar Marta este nevoită să plece în Anglia, lăsându-l în urmă pe Paul, bărbatul chipeș de care se îndrăgostise.

      Soarta îi aduce din nou împreună însă, pe cei doi îndrăgostiți, ca să-i despartă apoi într-un mod tragic. Rămasă singură, într-o țară străină, fără familie și fără serviciu, Marta se căsătorește cu Simon, un diplomat britanic, care îi oferă o slujbă ca secretară a sa, la Ministerul de Externe. 

      Când guvernul britanic află că există un spion comunist care le-a compromis activitatea printr-o scurgere masivă de informații, Martei îi revine misiunea de a merge la Praga pentru a obține un cifru, esențial pentru a depista care dintre agenții britanici lucrează, în realitate, pentru sovietici. Astfel, viața Martei va fi pusă din nou în pericol, întâmpinând numeroase obstacole și primejdii pentru a-și îndeplini sarcina. 

      Deși au fost câteva coincidențe incredibile, mi-a plăcut că am avut parte de acțiune și suspans, cartea fiind plină de răsturnări de situații. O lectură captivantă despre eroism, dragoste și trădare, pe care o recomand cu drag! Eu i-am oferit 4 steluțe pe Goodreads. Abia aștept să citesc și cealaltă carte din serie, intitulată, Fiica ambasadorului, pe care am achiziționat-o recent.

      Viața este complicată, răspunde Jan. Este imprevizibilă și scurtă...Dar ține minte, există întotdeauna un preț pentru alegerile pe care le facem.

 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

" Sfârșitul șoaptelor"- Ruta Sepetys

  Titlu : Sfârșitul șoaptelor Autor : Ruta Sepetys Număr pagini : 349 Editura : Epica Rating Goodreads : 4,44        Am așteptat să citesc a...